“Ik voelde machteloosheid, verdriet, en angst om in de buurt te komen, omdat het zo eng aanvoelde, zo koud en levenloos. Bewegen durfde ik niet. Het was mijn tweelingzusje, die niet meer leefde. Ik wilde hem niet alleen laten. Dit voelde zo erg als verraad en falen. Mijn tweelinghelft achter te laten. Bovendien maakte het mij intens verdrietig. Maar toch moest ik hem achterlaten. Want ik wilde wel geboren worden. Zo werden we op een pijnlijke wijze gescheiden van elkaar”.
Wist jij dit
Tien procent van de mensen verliest zijn tweelinghelft al voor de geboorte. En de impact van dit verlies op de rest van je leven. Uit het boek: Ik wou dat ik twee hondjes was. Dan konden we samen spelen. (Aranka Reeuwijk-Willems). Er zijn diverse zwangerschappen die beginnen met een tweeling. Zonder dat de aanstaande moeder zich daarvan bewust is. Het kan gebeuren dat tijdens deze zwangerschap één van de tweeling er niet meer is. Voor de overgebleven tweelinghelft is het dan een grote shock.
Op zoek De verloren tweeling broertje-, zusje wordt overal gezocht. Je ervaart een diep gemis. Na je geboorte kun je dit gemis niet plaatsen. Via regressie therapie is het mogelijk te ontdekken wat dit gemis is geweest. Rust, op het moment dat je contact kunt leggen met je tweelingbroertje of -zusje zal er veel op zijn plaats vallen en een last van je schouders vallen.
Tommy
Er waren eens twee zieltjes die graag terug wilden naar het aardse bestaan. We waren onafscheidelijk in de baarmoeder van onze toekomstige moeder. Op een dag voelde ik je niet meer. Je was weg en ik bleef alleen achter. Tenslotte ben ik alleen geboren op een boerderij in Raalte.
Mijn tweelingbroertje (Tommy) te moeten missen was voor mij een pijnlijke start van mijn ontwikkeling. Bij herkenning van mijn tweelingbroertje kon ik weer in contact komen met mijn diepere gevoel. Ik voelde me weer compleet samen-, in verbinding. Eindelijk ervaarde ik een diepe rust.
Geen contact met je tweelingbroertje of -zusje
|
In contact met je tweelingbroertje of -zusje
|