Orthomoleculair

De term “orthomoleculair” werd voor het eerst gebruikt in 1968 door professor Linus Pauling. Ortos komt uit het Grieks en betekent; juist, recht of gezond. “Moleculair” is een ander woord voor “Molecuul”. Dus orthomoleculair geneeskunde betekent geneeskunde met gezonde moleculen, genezing met behulp van natuurlijke stoffen.

Ik gebruik mijn kennis en kunde betreffende orthomoleculaire voeding en suppletie ter ondersteuning van mijn holistische behandelingen.
De basis van vele lichamelijke klachten liggen veelal in jouw voedingspatroon en dan is het belangrijk om eens goed naar jouw voeding te kijken voordat je naar het medicijnkastje gaat. Je bent wat je eet en zo voel je je ook.
Het voorkomen van klachten is natuurlijk beter dan genezen. Voedingsmiddelen die niet zo gezond zijn voor het menselijk lichaam en klachten kunnen veroorzaken zijn: koffie en alcohol, suikers en-/ of verborgen suikers, zouten, geur, kleur, en smaakstoffen en vele andere kunstmatige toevoegingen in uw dagelijkse voeding.

Tijdens deze holistische benadering doe ik een analyse van jouw voedingspatroon, in combinatie met een meting met de Quantum Resonance Magnetic Analyzer. Nadien geef ik je een voedingsadvies mee naar huis en krijg je eventuele ondersteuning van vitaminen en mineralen.

Bij alle behandelingen is aandacht voor het lichaam als geheel en wordt zowel curatief als preventief gewerkt naar een gezonde balans en algehele gezondheid.

Ik zie je graag in mijn praktijk.