De verloren tweelinghelft

“Ik voelde machteloosheid, verdriet, en angst om in de buurt te komen, omdat het zo eng aanvoelde, zo koud en levenloos. Bewegen durfde ik niet. Het was mijn tweelingbroertje, die niet meer leefde. Ik wilde hem niet alleen laten, dit voelde zo erg als verraad en falen, hem achter te laten. Bovendien maakte het mij intens verdrietig, maar toch moest ik hem achterlaten, want ik moest wel geboren worden. Zo werden we op een pijnlijke wijze gescheiden van elkaar”.

 

Wist jij dit
Tien procent van de mensen verliest zijn tweelinghelft al voor de geboorte. En de impact van dit verlies op de rest van je leven. Uit het boek: Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen (Ankara Reeuwijk-Willems).

Waar ben je
Er zijn diverse zwangerschappen die beginnen met een tweeling, zonder dat de aanstaande moeder zich daarvan bewust is. Als er tijdens deze beginfase van de zwangerschap één van de foetussen sterft, is dat voor de overlevende tweelinghelft een grote schok, waarvan je je later niet meer bewust bent.

Op zoek
De verloren tweelinghelft wordt overal gezocht maar is nergens te vinden. Pas wanneer je met deze gevoelens naar binnen gaat door middel van een regressie is het mogelijk om te ontdekken dat er nog een tweelinghelft is geweest.

Tommy
Als twee zieltje hebben wij onze ouders gevonden op deze aarde. Als een tweeling begon onze reis. De ontwikkeling als foetus samen in de baarmoeder van onze moeder. Maar na een tijdje was ik alleen. Ik heb je overal gezocht maar kon je niet vinden. Tenslotte was ik alleen maar ben geboren op een boerderij in Raalte.

Het is oké
Mijn tweelingbroertje (Tommy) te moeten missen was voor mij een pijnlijke start van mijn ontwikkeling met veel impact op mijn ziel. Nadat ik mijn tweelingbroertje heb erkend, kon ik weer in contact komen met mijn diepere gevoel. Ik voelde me weer compleet samen-, in verbinding. Eindelijk ervaarde ik een diepe rust.

Vind je verloren tweelinghelft terug en heel jezelf via een familieopstelling-, regressie en diepgaande visualisatie.