Spatadertherapie

Spatadertherapie is ter ondersteuning en verlichting van klachten voortkomend door: spataderen, vermoeide of onrustige benen, kramp in de kuiten, pijnlijke benen, ernstige onrust, of verdikkingen rond de enkels.

Ten tijden of juist tijdens een zwangerschap ontstaan vaak deze eerste klachten. Om erger te voorkomen en om geen steunkousen hoeven te dragen werkt deze behandelmethode zeer effectief. Als je er op tijd bij bent kun je deze ongemakken veelal voorkomen. Naast de behandeling geef ik je ook zeer nuttige tips en adviezen mee voor thuis.
Deze klachten kunnen deels verminderen of eventueel voorkomen worden door de bloedcirculatie te stimuleren. Met deze behandelmethode zal je in één of twee behandelingen merken dat je benen prettiger aanvoelen en een vermindering van onrust en kramp in de benen ervaren.

Het behandelplan stem ik in goed overleg met jou af, zodat je met een tevreden gevoel de dag weer tegemoet kunt. Ieder mens is verschillend en zo worden jouw klachten ook naar jouw wens behandeld.

De basis van behandelingen verlopen meestal als volgt;

  • Start met: 1 x per week gedurende de eerste 5 weken,
  • Daarna: 1 x per 14 dagen
  • Opgevolgd door: 1 x per 3 weken.
  • Vervolgens kan het volstaan met een behandeling eens per maand of om de 6 weken, al na gelang jouw behoefte.

Een behandeling duurt 45 minuten en kost €62,50 per consult.