nlen

Nepal

Nepal Project gestart in  Oktober 2015

 

In 2015 is Nepal getroffen door een aardbeving en de gevolgen die heeft u allemaal via de televisie kunnen waarnemen. Omdat ik al enkele jaren een bezoek breng aan Nepal vanwege het fantastische landschap en de o zo vriendelijke bevolking, was ik net als zo velen met mij, aangedaan door al het leed als gevolg van de aardbeving.

Donatie Nepal, wat is er zoal mee gedaan, een kort overzicht.

Ik heb getracht om de door U gegeven donatie voor 2015 zo goed mogelijk te besteden aan hen die dit ook het meest nodig hadden. Hierbij heb ik mijn goede Nepalese vriend Bhadra en  echtgenote Siraya om advies gevraagd, en samen zijn we dan ook tot de conclusie gekomen dat de zeer arme bewoners van het getroffen dorp Gorka dit goed konden gebruiken.

We hebben  van uw donatie  40 voedselpakketten kunnen samenstellen. Belangrijk hierin is dat deze mensen gevoel krijgen dat er ook aan  hen wordt gedacht. Dit geeft hen weer een  sprankje hoop voor de toekomst. Deze pakketten zijn samengesteld met onder andere; rijst, curry, olie, gedroogde kikkererwten en linzen, en een stuk zeep. Ook kleding en enkele spullen voor de kinderen, zoals pennen, schriften.

 

Distributie.

Met een jeep vol voedselpakketten zijn we vroeg in de ochtend op 12 oktober 2015 om 4.30 uur richting Gorka gereden. Na 5 uur rijden kwamen we aan in Gorka. Aldaar aangekomen zijn we tezamen met een goede bekende van Bhadra door de vallei gelopen op zoek naar de getroffen gezinnen. Na 3-4 uur gelopen te hebben hadden we 40 gezinnen uitgekozen, die rond de middag de voedselpakketten konden afhalen. Dit ging zeer georganiseerd, om chaos te voorkomen.

 

Via de foto’s krijgt u een duidelijk beeld.

Dank.

Ik wil u namens mijn goede vriend Bhadra en zijn vrouw Siraya en de Nepalese inwoners van Gorka heel hartelijk bedanken voor uw donatie.

 

Achilles Therapie (Harry Schutte).

 

foto 1 1

 

foto 2 1

 

 

 

Aangesloten bij Beroepsvereniging; voor meer informatie klik op Batc